Behandelaanbod


ANGST
Ik heb nergens zin in BOOS Ik kom niet af van mijn slechte gewoontes IMPULSEN Disfunctionele patronen LEVENSFASEPROBLEMATIEK Wat nu? SLAAPGEBREK Het gaat niet goed HELP Ik ben het niet waard WERKSTRESS Ik doe zonder na te denken SOMBER Ik zit niet lekker in mijn vel PANIEK Ik voel me gespannen STRESS Ik ben moe NACHTMERRIES Ik voel me alleen CONTROLE Ik ben verdrietig TRAUMA Ik kan het niet meer aan BURN-OUT

Herken je jezelf in één van bovenstaande woorden of zinnen en weet je niet goed hoe je hier zelfstandig uit kan komen? Psychologenpraktijk Voel Je Thuis begeleidt jou hier graag bij. Geen vraag is te gek of te veel. Wij willen dat iedereen zich thuis, veilig en vertrouwd voelt om hun persoonlijke problemen bespreekbaar te maken. Door ons gevarieerd behandelaanbod kunnen wij jou zorg op maat bieden. Indien ons behandelaanbod ontoereikend is, helpen wij jou graag toeleiden naar specialistische zorg (ook wel de specialistische GGZ genoemd).

Psychologenpraktijk Voel Je Thuis werkt met evidence-based behandelmethoden, zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR) en Schema Focused Therapy (SFT). Daarnaast zijn wij transcultureel ingesteld en cultuursensitief, waardoor iedereen zich bij ons thuis kan en mag voelen.

CGT

Cognitieve Gedragstherapie werkt via het principe dat het denken invloed heeft op het gevoel en het gedrag. Negatieve gedachten kunnen een negatieve uitwerking hebben op het gevoel of gedrag, wat kan resulteren in bijvoorbeeld angsten, dwanghandelingen, somberheidsklachten of boosheid. Door middel van CGT worden er alternatieve en meer helpende denkpatronen aangeleerd, welke een positieve uitwerking zullen hebben op het gevoelsleven en het gedrag.

EMDR

EMDR is een wetenschappelijke bewezen zeer effectieve manier om trauma of andere zeer ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. De problemen die gepaard gaan met het trauma (herbelevingen, nachtmerries, flashbacks) nemen hierdoor af.

Schematherapie

Schematherapie is erop gericht de oorsprong van disfunctionele gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. Er is meestal sprake van langdurige problematiek waarbij men niet de mogelijkheden heeft om er zelfstandig uit te komen. Wij bieden de verkorte versie.

Werkwijze

Wij bieden zorg op maat. De eerste stap in het behandelproces is het intake gesprek, die ongeveer 60 minuten in beslag neemt. Het doel van de intake is het schetsen van een zo compleet mogelijke beeld van jou en de problemen waar je tegenaan loopt. De uitkomsten van de intake zullen met je worden besproken. In samenspraak wordt er een behandelplan opgesteld. Aansluitend zal de op maat gemaakte behandeling plaatsvinden. Gezamenlijk zullen we toewerken naar het verminderen van je klachten of problemen. Afsluitend zal de behandeling worden geëvalueerd.

Welke deur kunnen wij gezamenlijk openen?